Tilkkunen "även" Antik Tygaffär

Som en liten lokal butik och nätbutik med verksamhet från Helsingfors, trodde jag aldrig att jag skulle sälja tyger till USA eller Australien. Alla känner till de amerikanska quiltarna och är avundsjuka på dem för de billiga tygerna jämfört med Europa. Här betalar vi mervärdesskatt, som varierar mellan 19-25% beroende på land, i Finland är den 24%. Jag är oerhört tacksam mot de finska quiltarna, mitt arbete beror på dem; de köper tyger av mig inklusive moms.

När jag öppnade min butik riktade jag den bara till finska quiltare. Jag köper tyger främst från Moda och FreeSpirit Fabrics, som båda är amerikanska företag. Det är tydligt att människorna där inte är intresserade av att stödja Finlands utbildnings- och hälsovårdssystem genom att betala extra skatt genom att köpa tyger från amerikanska tillverkare via mig. Jag har några kunder i Sverige, Estland, Tyskland och Italien, men det är allt. Tilkkunen är en butik med lapptäcketyger och accessoarer som främst riktar sig till finländare.

Hur som helst, för en månad sedan kontaktade de mig från Australien och ville köpa tyger genom mig. Och igår från USA. Min gissning är att de båda desperat behövde tyger för att avsluta sina oavslutade verk efter att ha insett att tygerna inte räckte till och inte längre gick att få tag på någon annanstans. Behovet var så stort att de betalade fyra eller till och med fem gånger priset när skatter och porto räknas in.

Har du någonsin varit i en liknande situation: Mitt under arbetet märker du att du har slut på tyg. Vad gjorde du då?

Bilden visar tyger från Modas gamla kollektioner, som beställdes från Tilkkusen till Australien och USA, troligen i ett sådant läge. För skojs skull lade jag till att butiken med antika tyger. Kanske finns det också samlare av tygkollektioner. Jag vill i alla fall inte alltid klippa mina vackraste skatter, jag föredrar att beundra dem hela på min hylla, och jag känner några andra sådana.


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.


Du kanske också gillar

Visa allt
Example blog post
Example blog post
Example blog post