BlommaBom Lohko 1

Ensimmäinen käsiaplikointilohko on valmis. Olen tosi tyytyväinen tulokseen! Tässä muistiinpanojani sekä neuvoja Love Quilt Magazinestä. 

 • Saumavarat ovat ¼ tuumaa ellei toisin mainittu
 • Silitä puuvillakankaat ennen leikkausta 
 • Malleissa ei ole mukana saumavaroja
 • Löydät mallit Love Quilt Magazinen numerosta 86

Suunnittelija Yasmeen suosittelee että jos aiot tehdä koko tilkkutyön, leikkaa kaikki taustakangaslohkot 13x13 tuuman neliöinä ja käytä jäljellejäävät palat käsiaplikointiin. Aluksi en ollut varma pidänkö tästä tekniikasta vai tykkäisinkö siitä ehkä jonkin tosi pienen tekemisessä, mutta tällä hetkellä teen tätä lohko kerrallaan. (Seuraavan kuun ohjeissa Yasmeen kertoi että trimmauksen jälkeen todellinen lohkokoko on 12,5 tuumaa).

Katsoin joitakin aplikointivideoita ja sain sieltä vinkkejä: 

 • Leikkaa taustakangas puolta tuumaa suuremmiksi, sillä aplikoinnissa koko lohko kutistuu hieman, ja viimeistelyssä trimmaa lohko oikeaan kokoon. 
 • Käytä 50wt or 60wt ompelulankaa saumojen piilottamiseksit. Käytin ensimmäisessä lokossa toisenlaista lankaa ja nyt voin todellakin sanoa että 50wt on paljon parempi tähän kuin tavallinen 40wt lanka. 
 • Videoissa vinkattiin että ensimmäinen aplikointi olisi hyvä tehdä jollakin muulla kuin valkoisella kankaalla, koska se on vaikeaa. On parempi valita ensimmäiseksi lohkoksi sellainen jossa on pienikuvioista kangasta, johon saumat saa piiloon helpommin. Harmikseni en ehtinyt seurata tätä vinkkiä.
 • Kokemuksen karttuessa siirry tasavärisiin kankaisiin samasta syystä, eli alussa voi olla vaikea saada saumoja piiloon. Voin nyt todeta että Grunge-kokoelman kankaat sopivat aplikointiin tosi hyvin. Niiden kuviointityyppi on täydellistä saumojen piilottamiseen. 

 • Leikkaa mallipalat ja piirrä niiden ääriviivat kankaaseen kalkilla kankaan oikealle puolelle. Leikkaa kukin pala mutta lisää ¼ tuumaa saumavaraa. 

  1. Minusta "freezer"-paperi (mikähän tämä on suomeksi) sopii tähän hyvin, silitin mallin kankaan takapuolelle ja käytin sekä liimaa että basting-tikkejä kokeillakseni kumpi sopii paremmin. Saatuani kaikki aplikointipalat valmiiksi laitoin ne järjestykseen kankaan takapuolelle. Käytin sokeaa tikkausta ja kun olin yli puolenvälin, poistin freezer-paperin. Käytin sitten samoja malleja seuraavaan lohkoon.
  2. Tikkasin ylemmät ja alemmat lehtipalat ompelukoneellani ja sen jälkeen kiinnitin mallit silittämällä.

  Jätä kommentti

  Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen kuin ne julkaistaan

  Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.


  You may also like

  Näytä kaikki
  Example blog post
  Example blog post
  Example blog post