Meistä

Tilkkunen - Pinar Söderlund

Uusi elämä Suomessa

Jokin aika sitten asetuin Helsinkiin, jättäen hektisen urani ICT-asiantuntijana ja kaoottisen Istanbulin taakseni. Se oli seurausta äkillisestä, nopeasti kehittyneestä ja mielestäni uskomattomasta rakkaustarinasta.

Elämän punominen jonkun kanssa ei ole helppoa, edes maanmiehesi kanssa, vaikka puhut samaa kieltä ja olet kasvanut samassa kulttuurissa. Vielä vaikeampaa se on, kun vaihdat maan lisäksi kieltäsi. Mutta Suomi toivotti minut tervetulleeksi niin ihmisten kuin luonnonkin osalta, tosin ei talvella ja kylmällä. 

Tilkkutyöt terapiana

Elämä ei etene aina vaaleanpunaisena rakkaustarinana kuten elokuvissa. Maan vaihtaminen muuttaa tosiasiallisesti elämän kokonaan. Erilaisten pettymysten seurauksena löysin itseni lopulta syvästä masennuksesta.

Hain psykologista tukea ja aloin käyttää mielialalääkkeitä. Terapeuttini kehotti minua kokeilemaan jotain uutta, jos en kerran enää nauttinut siitä, mitä olin siihen mennessä tehnyt.

Päätin yrittää oppia ompelemaan. Onneksi yhdellä kurssilla oli tilaa, ja se oli ilmainen kurssi työväenopistossa. Kurssilla sain tietää, että se oli hyväntekeväisyyskurssi, jossa tehtiin nuppupeittoja keskosille lahjoitettavaksi Lastensairaalaan.

Tarinani alkoi muuttua kokonaan. Huomasin nauttivani suunnattomasti siitä, että tuotin jotain konkreettista käsilläni.

Onnellinen loppu

Pääsin masennuksesta vähitellen ja muutuin kangashulluksi. Kankaat ja käsityöt vapauttivat minut epätoivoisesta tilanteestani ja ajattelin, että ehkä se voi auttaa muitakin saamaan enemmän onnea elämäänsä, joten perustin Tilkkusen.

”Meistä” viittaa niihin siskoihin ja ystäviin, jotka tukivat minua ideoillaan ja työllään tässä projektissa. Pieneen ja söpöön kangastilkkuun viittaava Tilkkunen oli myös yhden ystäväni ehdotus.

Isoisäni elätti perheensä lyhyttavarakauppiaana, mutta jos kysyit hänen ammattiaan, hän vastasi ehdottomasti olevansa runoilija. Ihmiset vierailivat hänen liikkeessään istuen toisinaan tuntikausia juomassa teetä ja juttelemassa hänen kanssaan. Elämme nyt eri aikakautta, mutta kaipaan todella tuota henkilökohtaisen vuorovaikutuksen aikaa. Toistaiseksi Tilkkunen toimii pääasiassa verkkokauppana, mutta jos satut lähelle, tule ihmeessä luokseni kupilliselle kahvia tai teetä!

Tavoitteenani on tarjota sinulle laadukkaita tuotteita, jotka auttavat paljastamaan luovuutesi sisälläsi edullisimpaan hintaan.

Pyyntö

Olen uusilla vesillä tällä liiketoiminnallani. Arvostaisin kaikenlaista palautettasi, voit olla yhteydessä mistä tahansa asiasta. Totta kai toivon ennen kaikkea sellaista palautetta joka auttaa minua jaksamaan eteenpäin, mutta myös kritiikkiä ja parannusideoita toimintaani. Otathan myös yhteyttä jos sinulla on mielessäsi kankaita joita toivoisit näkeväsi kaupassani tai jos haluat suurempia kangaseriä (yli 5 m) erikoishinnoin.

Tilkkunen - Pinar Söderlund