Miksi valita puuvillainen ompelulanka polyesterin sijaan?

(Käännetty Aurifilin artikkelista )

Kuinka monta kertaa asiakas on tullut kauppaasi kysymään tämän miljoonan dollarin kysymyksen? Emme muista, kuinka monta keskustelua olemme kuulleet valinnasta ottaa käyttöön toinen tuotemerkki ja erityisesti erilainen kuitu. Haluamme tässä käsitellä tätä keskeistä kysymystä ja tarjota kaikki tiedot, joita tarvitset tehdäksesi päätöksiä sekä yrityksesi että asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

Aurifilissa olemme olleet puuvillalangan tekijöitä ja asiantuntijoita vuodesta 1983 lähtien. Emme yritä demonisoida polyesteriä, jaamme vain laajan tietämyksemme puuvillan eduista ja pyrimme hälventämään mahdollisia väärinkäsityksiä sen käytöstä. Olemme myös laatineet tietoja valmistusmenetelmistämme ja kelojemme valmistustavasta. Olethan varovainen, todennäköisesti sinusta tulee kaiken jälkeen puuvillasnobi, jos et jo ole sitä!

Haluamme korostaa, ettei ole olemassa väärää tai oikeaa vastausta. Sekä puuvilla että polyesteri ovat hyviä valintoja tarpeidesi mukaan.

1. Valitse lanka aina kankaiden mukaan. Tiedämme, kuinka paljon aikaa, vaivaa ja omistautumista kuluu jokaiseen taideteokseen ja että ammattimaisen lopputuloksen saavuttaminen vaatii muutakin kuin vain ompelutaitoja; se on oikea neula, täydellinen kangas ja aina oikea lanka!

  Lisäksi ei ole tärkeää vain sovittaa lankakuitu kankaaseen, vaan myös valita hyvälaatuinen lanka, jotta vältytään solmuilta, huonolta ompeleelta, nukalta ja langan toistuvalta katkeamiselta.

  "Pitkojen ja vaatteiden paloittelussa yksi ohjaavista periaatteista lankojen valinnassa on, että lanka ei saa koskaan olla vahvempi kuin liitettävä kangas. Jos saumassa on rasitusta, joko kulumisesta tai vedosta, haluamme langan katkeavan ennen kankaan repeämistä. Langan osalta vaurioituneen sauman korjaaminen on helpompaa kuin sauman ympäriltä repeytyneen kankaan." --- Carrie Nelson, Moda Fabrics, Thread Matters. [Sarah Maxwell]

  2. Puuvilla on luonnonkuitua, joka koostuu puhtaasta selluloosasta. Se on pehmeä, hengittävä ja hypoallergeeninen, joten se on täydellinen valinta niin vauvan peittoihin, vaatteisiin, naamioihin kuin muihinkin töihin. Asiakkaidesi ei tarvitse olla huolissaan langan jättämisestä ilman valvontaa, vaikka lähellä olisi lapsi tai lemmikki.

  Aurifil-langat ovat myös ÖKO-TEX -sertifioituja, mikä tarkoittaa, että ne on testattu haitallisten aineiden varalta ja ovat vaarattomia ihmisten terveydelle.

  3. Aurifil-puuvilla on vahvaa ja lähes nukkaamatonta. Väärin uskotaan, että puuvillalangat ovat heikkoja ja helposti katkeavia, Aurifil-langat ovat 100% pitkää katkottua egyptiläistä puuvillaa. Ne käyvät läpi 15 tuotantovaihetta ennen kuin ne kääritään tutuille ja rakastetuille keloille. Yksi tärkeimmistä vaiheista on merserointi, jossa lanka käsitellään emäksisellä soodaliuoksella, joka tekee puuvillakuiduista tasaisempia ja lisää niiden lujuutta, kiiltoa ja sitkeyttä. Jos asiakkaat valittavat, että heidän puuvillalankansa katkeavat ja että "polyesterin kanssa ei tapahdu katkeamista", tiedä, että he ovat saattaneet valita työlleen väärän langan painon, väärän neulan tai että kireyden säätö on jäänyt tekemättä... Kaikilla näillä yksityiskohdilla on väliä!

  4. Puuvilla on kestävää. Toisin kuin vastineensa, puuvillakuidut ovat uusiutuvia ja biohajoavia, joten se on ympäristöystävällinen valinta. Suurin osa synteettisistä kuiduista on öljypohjaisia, mikä tarkoittaa, että ne ovat peräisin uusiutumattomista luonnonvaroista. Tietysti aina on parantamisen varaa ja Aurifil tekee lujasti töitä luodakseen kestävämmän tulevaisuuden.

  Vaikka Aurifil on monessa vielä tutkimusten asteella, se on jo ottanut tärkeitä askelia tällä tiellä. Kutsumme sinut tutustumaan alla olevaan luetteloon kumppanuuksistamme ja sertifioinneistamme. Nämä ovat tärkeitä, mutta ne ovat vasta alkua.

  • Yhteistyö Plastic Bankin kanssa aloitettiin tammikuussa 2019.
  • Kierrätysmuovin käyttö: Vuodesta 2020 alkaen Aurifil käyttää kierrätysmuovia kartioiden ja kelojen valmistukseen!
  • 2021 Kumppanuus Earth League Internationalin kanssa maapallon uhanalaisten lajien suojelemiseksi.
  • Sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ompeluakatemian tukeminen
  • Öko-Tex -sertifioitu
  • FSC-yhteensopiva
  • BCI:n jäsen
  • REACH-yhteensopiva
  5. Puuvilla kestää paljon lämpöä. Luonnonkuitujen ansiosta puuvillalangalla on erinomainen ommeltavuus vähäisellä mutkalla tai väliompeleella, ja tähän eivät juurikaan vaikuta nopeasta ompelemisesta kuumenevat neulat. Puuvilla ei sula ja sillä ompelee jopa hyvin huonosti säädetyissä koneissa.

  Aurifilin ensimmäinen lankapaino – 40wt – kehitettiin näitä tarpeita ajatellen. Sitä ylistettiin ja sitä käytettiin laajalti rakentamiseen ja koristeluun huippumuodissa, hienoissa vuodevaatteissa ja sisustussuunnittelussa, luksusautojen sisustuksessa ja muissa. Se on suunniteltu käytettäväksi teollisten ompelukoneiden kanssa, mikä tekee siitä täydellisen kumppanin erilaisille tekniikoille, kuten vapaatikkaukseen, pitkävartiseen tikkaukseen, vaatteiden ja laukkujen ompeluun sekä konekirjontaan. Painoluokan 28wt lankaamme käytetään monipäisten kirjontakoneiden kanssa erilaisten asustetarvikkeiden rakentamisessa ja koristelussa Christan Diorilla. Mutta lisätietoja ja inspiraatiota 40wt-langasta löydät seuraavista linkeistä:

  6. Puuvillalanka voi imeä väriä. Se tekee siitä täydellisen ompelukumppanin, jos sinä tai asiakkaasi suunnittelet valmiin projektisi värjäystä.

  7. Paluu alkuperäiseen. Viime vuosina ja varsinkin tämän kauhean pandemian jälkeen yhä useammat ihmiset ovat heränneet siihen, miten ja missä heidän tekstiilinsä valmistetaan. Craft & Hobby Trade Associationin tuoreen tutkimuksen mukaan yli miljoona ihmistä on aloittanut ompelun viimeisen kolmen vuoden aikana.

  Henkilökohtaisen luovuuden lisäämisen, kulutuksen minimoimisen ja vaatteiden räätälöinnin lisäksi ihmiset ovat yhä enemmän huolissaan pikamuotiteollisuudesta. Siksi yhä useammat ompelijat tekevät vaatteensa itse ja valitsevat luonnonkuituja. Vaateteollisuudessa kuitenkin suhtaudutaan skeptisesti puuvillan käyttöön.

  Miksi sinun pitäisi ehdottaa puuvillaa asiakkaillesi? Jenni Smithin sanoin: "En voi kuvitella ompelevani silkki- tai nurmipuuvillapuseroa enää polyesterilangalla – se ei vain tunnu oikealta. Minulla oli sama kokemus, kun aloitin tikkauksen Aurifililla – se näyttää niin tasaiselta tilkkutäkkisaumoilla ja se luo teräviä linjoja vaatteisiin ja se on erittäin tyydyttävää! Kokeilin vielä erilaisia ​​painoja, koska olen luonnostaan ​​utelias ja huomasin, että ne toimivat myös yläompeleessa, tahallaan näkyväksi jätetyssä korjausompelussa ja koristekirjonnassa."


  Jätä kommentti

  Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen kuin ne julkaistaan

  Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.


  You may also like

  Näytä kaikki
  Example blog post
  Example blog post
  Example blog post