Tehdään keskeneräiset työt loppuun!

Tehdään keskeneräiset työt loppuun!

Innokkaana tilkkuilijana sinulla saattaa olla jäänyt tilkkutöitä kesken. Ehkä käytettävissä oleva aika tai soveltuvat kankaat ovat loppuneet kesken, jokin tilkkutyö on alkanut puuduttaa tai on tullut aloitelluksi uusia ja uusia projekteja, jolloin töitä on jäänyt kesken. 

Ehkä voisimme päättää uudenvuodenlupauksena tehdä kesken jääneet työmme loppuun! Voisimme seurata edistymistämme valokuvin Instagramissa tagilla #letsfinishufos2021 .

Vinkkejä viimeistelyyn

Järjestäydy ja aseta tavoitteet

Ensimmäinen askel tilanteen saamisessa hallintaan on järjestäytyminen. 

  1. Tee luettelo - Kuinka monta tilkkutyötä sinulla on kesken? Yksi keino on kokeilla KonMari- järjestelymenetelmää - kasaa keskeneräiset työt esille yhteen paikkaan, jotta voit tarkastella kaikkia samalla kertaa. 
  2. Päätä, mitkä tilkkutyöt olisivat mielekkäimpiä saada valmiiksi. Järjestä nämä työt viimeistelyjonoon. 
  3. Pidä tilkkutyösi näkyvillä! - On liian helppoa ostaa uutta kangasta ja kokoilla uusia tilkkutöitä, jos keskeneräiset työt ovat piiloissaan hyllyillä ja laatikoissa. Jos et näe niitä, on vaara langeta “poissa näkyvistä, poissa mielestä” -lankaan. Keskeneräisten töiden kirjaaminen ylös auttaa muistamaan myös nämä piilopaikkojen työt.
  4. Suhtaudu keskeneräisten töiden loppuun saattamiseen vakavasti - ei uusia töitä. Keskitä voimasi vain keskeneräisten loppuun saattamiseen!
  5. Laske jäljellä oleva aika jonkin työn loppuun saamiseen. Tämä on vähän hankalaa, mutta tähän tapaan olisi hedelmällistä päästä. Jos samantapaisia lohkoja on tehtävänä paljon, tee ensin niistä kiirehtimättä yksi ja laske tähän kulunut aika. Nyt sinulla on vankka aika-arvio muille lohkoille. Jos yhden palan tekeminen kestää 30 minuuttia, voit sovittaa sen iltaan tai ensimmäiseksi asiaksi aamulla. Aseta tavoitteeksesi yksi lohko päivässä viikon aikana. Nyt voit arvioida, kuinka monta lohkoa olet tehnyt viikossa ja vastaavasti kuukaudessa. Tällainen aika-arviointi voi muuttaa valtavan projektin yhtäkkiä hallittavaksi ja nopeasti loppuun saatettavaksi!

Käytä kaverijärjestelmää

Kaverijärjestelmällä lähes kaikki tilkkutyöt etenevät jouhevasti. Yksi plus yksi suurimman osan ajasta on enemmän kuin kaksi, mukana on ryhmän tuoma synergia. Kasvokkain tapaaminen on hankalaa nykyisessä koronatilanteessa, mutta Instagramin tagien avulla voimme jakaa tietoa tilanteestamme ja edistymisestämme toisillemme.

Palkitse itsesi

Palkitse itseäsi loppuun saamistasi tilkkutöistä pienillä palkinnoilla: ehkä kauniilla FQ-nipulla paikallisesta kangaskaupastasi, suosikkiravintolasi noutoannoksella tai tuoreilla kukilla. Palkinnon odottaminen voi auttaa seuraavan keskeneräisen työn viimeistelyssä, vaikket muuten haluaisikaan työskennellä sen parissa. Saatat jopa sanoa itsellesi, ettet voi aloittaa uutta tilkkutyötä ennen kuin olet saanut valmiiksi seuraavan keskeneräisen.

Lataa ILMAISET seuranta kaavakkeet alta: 

ENGLANTI

SUOMI

 

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods