Tilkkunen "myös" Antiikkikankaiden Kauppa

Pienenä Helsingistä toimivana paikallismyymälänä ja verkkokauppana en koskaan kuvitellut myyväni kankaita Yhdysvaltoihin tai Australiaan. Kaikki tuntevat Yhdysvaltojen tilkkuilijat ja ovat heille kateellisia halvoista kankaista Eurooppaan verrattuna. Täällä maksamme maittain 19-25 % välillä vaihtelevaa arvonlisäveroa, Suomessa se on 24%. Olen hirmuisen kiitollinen Suomen tilkkuilijoille, toimintani on heidän varassaan; he ostavat kankaita minulta arvonlisäveroineen.

Avatessani kauppaani kohdistin sen vain Suomen tilkkuilijoille. Hankin kankaita pääasiassa Modalta ja FreeSpirit Fabricsilta, jotka molemmat ovat yhdysvaltalaisia yrityksiä. On selvää ettei sikäläisiä kiinnosta tukea Suomen koulutus- ja terveydenhuoltojärjestelmää maksamalla lisäveroja ostamalla minun kauttani yhdysvaltalaisten valmistajien kankaita. Minulla on joitakin asiakkaita Ruotsissa, Virossa, Saksassa ja Italiassa, mutta siinä kaikki. Tilkkunen on pääasiassa suomalaisille suunnattu tilkkukankaiden ja -tarvikkeiden kauppa.

Kuinka ollakaan kuukausi sitten Australiasta otettiin yhteyttä ja haluttiin ostaa kankaita kauttani. Ja eilen Yhdysvalloista. Arvatakseni molemmat tarvitsivat epätoivoisesti kankaita keskeneräisten töidensä loppuunsaattamiseksi huomattuaan etteivät kankaat riitäkään eikä niitä enää saanut muualta. Tarve oli niin suuri, että he maksoivat nelin- tai jopa viisinkertaisen hinnan, kun verot ja postikulut huomioidaan.

Oletko ollut joskus samanlaisessa tilanteessa: Kesken töiden huomaat kankaiden loppuneen. Mitä teit silloin?

Kuvassa on Modan vanhojen kokoelmien kankaita, joita Tilkkusesta tilattiin Australiaan ja Yhdysvaltoihin luultavasti tuollaisessa tilanteessa. Huvitukseksi lisäsin siihen vielä, että antiikkikankaiden kauppa. Voi olla että on kangaskokoelmien keräilijöitäkin. Ainakaan itse en aina halua leikata kauneimpia aarteitani vaan ihastelen niitä mieluummin kokonaisina hyllyssäni, ja tiedän muutaman muunkin samanlaisen.


Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen kuin ne julkaistaan

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.


You may also like

Näytä kaikki
Example blog post
Example blog post
Example blog post