Ompelulankojen painoista 30w 40w 50w

Wt- ja Gunze-luvut

Tavallisin ompelulankojen painojärjestelmä kertoo yhteen kiloon tarvittavan ompelulangan pituuden kilometreissä. Siten suurempi paino- eli wt-luku tarkoittaa ohuempaa ja hienompaa lankaa. Ompelulankojen painojärjestelmä johdettiin japanilaisesta Gunze-painolukukäytännöstä, jossa käytetään kahta jakoviivalla erotettua lukua. Ensimmäinen luku vastaa wt-järjestelmän lukua ja toinen kertoo langan muodostavien säikeiden lukumäärän. On tavallista, että lanka on kierretty kolmesta saman painoisesta säikeestä.
Ompelulankojen painotaulukko
Wt-painoluku Gunze-lukumerkintä Käyttökohteita
Kevyt 60 wt #60/3 Puolauslanka tai aplikointi
Ohut 50 wt #50/3 Puolauslanka tai aplikointi
Tavallinen 40 wt #40/3 Tilkkutyöt
Verhoilu 30 wt #30/3 Koristelu
Raskas 20 wt #20/3 Koristelu
 

Jakoviivaa seuraava luku kertoo siis käyttövalmiin ompelulangan muodostavien säikeiden lukumäärän. Säikeet on kierretty yhteen varsinaisen ompelulangan muodostamiseksi jota sitten käytämme ompelutöissämme.

Ongelmana Wt-painoluvussa on että se voi olla sama riippumatta lankaan käytettyjen säikeiden lukumäärästä, vaikka lankojen ominaisuudet eroavat toisistaan säikeiden lukumäärän myötä. Gunze-lukumerkinnässä nämä langat erottuvat toisistaan säikeiden lukumäärän perusteella. Mitä suurempi ensimmäinen luku on, sitä ohuemmasta langasta on kyse (esimerkiksi 50/2 lanka on ohuempaa kuin 30/2). Toinen luku kertoo kuinka monesta säikeestä lanka on kierretty. Siten 50/3 lanka on raskaampaa kuin 50/2 koska siinä on kolme painoluvun 50 säiettä kierrettynä yhteen.
Tarkemmin esimerkiksi Wikipediassa:  https://en.wikipedia.org/wiki/Thread_(yarn)

4 kommenttia

 • Great forum

  Richard12thade
 • Hello. And Bye. i love here

  Lewis123flurl
 • Thank you

  Keith2ereds
 • Torrents: [url=https://smilenw.co.uk/?p=6646]7 03:41:40 0% Chubby French Girlfriend Gets Her Ass Drilled Outside – LETSDOEIT.COM[/url]
  dominion ! [url=https://keimcenter.life/the-whisper-man-by-stephen-leather-epub-download/]Continue Reading The Whisper Man by Stephen Leather ePub Download[/url].
  Uppu Karuvaadu (2015) HD DVDRip
  The Undiscovered Peter Cook

  / Husband, plumber and a one slutty wife – Susy Gala 532 67%[/url]

  Exxxtrasmall – Tiny Hands Solve Big Problems – Morgan Lee [720p] mp4 – [url=http://sarranovinha.xyz/manga/manga-kz987482]Heavenly Bride[/url]. Debi Derryberry, – [url=http://2al7ohave.space/seriale/medal-of-honor-online-subtitrat-in-romana/]Medal of Honor – Online Subtitrat In Romana[/url].
  Autodesk AutoCAD 2015 – Mac OS X(1)

  Download + [url=http://3262554.com/category/misterio/]MistГ©rio[/url]. Soredemo Tsuma o Aishiteru – [url=http://caylin.sexy/tag/cabras-da-peste-1080p-legendado/]Cabras da Peste 1080p legendado[/url].

  Ulceceplofs

Jätä kommentti